2024-06-06
約左個住新界東嘅朋友,諗住去上水附近飲茶食點心,行下行下嚟左呢間《滾起樓》係門口望望見到午市都有台式火鍋,我即刻轉軚😂😂由門口到入座成個感覺都好乾淨企理,空間感都大,坐低咗都覺得啲位舒服,唔會太逼,侍應態度好好要比讚👍🏻打邊爐前叫咗d小食台灣腸,午餐肉同麻辣豬手(台灣的味道呀😍)我地叫咗個美國特級安格斯套餐 ✨美國安格斯Prime 牛小排✨美國安格斯特級牛板腱✨美國PRIME雪花肥牛湯底就叫左台灣麻辣鍋微辣(煲內有有鴨血及木耳),其他食物可QR Code落單或出面雪櫃自己揀,食物種類好多,一般火鍋店有嗰啲都齊全,飲品都有好多種類選擇牛小排,牛板腱,雪花肥牛,好嫩滑牛味好出,性價比高,鴨血好滑,沙白蜆鮮甜,魚類正常水準,士林米血糕好有台灣風味,墨魚漿爽口有墨魚味,魚皮炸得脆,牛柏葉水魷大大件,五花片薄切好味桂花烏龍 檸檬菜蜜 打邊爐飲呢款真係好解渴90分鐘嘅任食時間好足夠,上菜快,侍應有禮,下次再去開上水都會再encore#香港上水 #上水美食 #豪宴集團 #滾起樓#香港美食 #香港博客
係門口望望見到午市都有台式火鍋,我即刻轉軚😂😂
我地叫咗個美國特級安格斯套餐
✨美國安格斯Prime 牛小排