2022-10-20 32 views
搵埋好朋友👭🏽收工去行下、食下嘢。🤗突然間好想食串燒🍢。呢度有好多種類嘅串燒。🤩仲可以揀唔同口味 (椒鹽、蜜汁、麻辣)、唔同辣度,由BB辣到魔鬼辣都可以選擇。🤓即叫即整、上枱仲係熱辣辣嘅串燒特別好食。😋廚師推介系列 - 👨‍🍳🐷 韓燒五花肉五花肉juicy惹味。😋跟埋生菜🥬,包住肉食十分解膩。🥰🐷 京蔥豬頸肉一件豬頸肉再一件京蔥嘅排列🫶🏽,夾埋一齊食口感又香又爽。😻🐷 五花蘆荀肥美嘅五花捲住爽脆嘅蘆筍,好睇又好食。😋蔬菜類 - 🥦🫘 四季豆帶點焦香嘅四季豆再加辣粉好惹味。😛肉串類 - 🍢🥫 午餐肉有別於平時嘅午餐肉,燒完都唔會太乾同燶。🥸🐔 雞軟骨口感爽脆易咬🤭,唔會硬弸弸。😚🐔 雞中翼外層脆口,內裡雞肉厚身。😉🐔 雞腎肥美肉厚,咬落去肉質有彈性。🫶🏽🐮 牛肋肉燒得啱啱好。🥹 肉腍冇筋,容易咬開。☺️燒丸腸類 - 🍡🧀 作為芝士控嘅我地,就梗係要食芝士丸啦。餐廳店員🤵🏻‍♂️介紹我地,流心芝士丸係老闆👨🏼‍🦰親自挑選嘅🤚🏽✋🏽,同外面食嘅會有少少唔同,口感亦較彈牙。😼餐廳🍴仲有其他日台系列嘅串燒、小食都好特別😎,例如日本阿波尾雞心、台灣炙燒芋泥包等等。🤩可惜今次食飽咗叫唔到,下次再過嚟食。
搵埋好朋友👭🏽收工去行下、食下嘢。🤗
突然間好想食串燒🍢。

呢度有好多種類嘅串燒。🤩
仲可以揀唔同口味 (椒鹽、蜜汁、麻辣)、
唔同辣度,由BB辣到魔鬼辣都可以選擇。🤓

即叫即整、上枱仲係熱辣辣嘅串燒特別好食。😋

廚師推介系列 - 👨‍🍳
🐷 韓燒五花肉
五花肉juicy惹味。😋
跟埋生菜🥬,包住肉食十分解膩。🥰

🐷 京蔥豬頸肉
一件豬頸肉再一件京蔥嘅排列🫶🏽,夾埋一齊食口感又香又爽。😻

🐷 五花蘆荀
肥美嘅五花捲住爽脆嘅蘆筍,好睇又好食。😋

蔬菜類 - 🥦
🫘 四季豆
帶點焦香嘅四季豆再加辣粉好惹味。😛

肉串類 - 🍢
🥫 午餐肉
有別於平時嘅午餐肉,燒完都唔會太乾同燶。🥸

🐔 雞軟骨
口感爽脆易咬🤭,唔會硬弸弸。😚

🐔 雞中翼
外層脆口,內裡雞肉厚身。😉

🐔 雞腎
肥美肉厚,咬落去肉質有彈性。🫶🏽

🐮 牛肋肉
燒得啱啱好。🥹 肉腍冇筋,容易咬開。☺️

燒丸腸類 - 🍡
🧀 作為芝士控嘅我地,就梗係要食芝士丸啦。
同外面食嘅會有少少唔同,口感亦較彈牙。😼

可惜今次食飽咗叫唔到,下次再過嚟食。🥳