2019-06-16
係旺角街頭行 突然好想食台灣野 係先達就望到對面個招牌 就決定行過去黑糖珍珠奶茶 相對黑糖比較少d 珍珠都唔係用黑糖煮過 不過價錢對比專門店就抵好多!炸得好酥脆鹽酥雞,入面雞肉都好夠嫩滑,都可以一試!最期待就係滷肉飯!滷肉份量絕對唔會吝嗇,食完個飯仲有剩滷肉最重要係肉🤣咸肥得宜,好好食,醬汁都唔錯!出面好多偏咸,但呢到真係會有古早味~~娃娃菜 我自己就好鐘意食因爲係最索味既菜,配埋滷肉不過個乾蝦就勸大家唔好食啦好麻辣!本身以為係酸酸辣辣汁,因為我本人唔食得太辣😣 不過食完一舊,又覺得好過癮,不知不覺就 一邊飲水一邊食🤣🤣🤣食到最後 其實唔係幾食得落個糯米飯,不過好彩個盤係淺口既,份量唔算多。食第一啖既時候其實覺得無乜味,但唔想浪費食物就繼續食。之後食就開始覺得有咸香味,應該就係d櫻花蝦帶出黎既。呢間都算係我心目中幾好食既一家台灣菜,尤其個滷肉飯好深刻!埋單3百幾🤣
炸得好酥脆鹽酥雞,入面雞肉都好夠嫩滑,都可以一試!