2019-05-22
流連係黃埔冒險樂園,玩到唔捨得走,玩緊個陣,可以話廢寢忘餐,走左之後,先feel自己個肚打緊鼓我地最後係眾多佳麗入面選擇左尼一間泰國餐廳。尼間泰國餐廳除左我地平時成日食既泰國野外,仲有其他泰國餐廳平時比較少有既食物款式,例如鴨肉生菜包,炒魚肚羹,咸蛋木瓜沙律,鐵板花膠,香葉炒皮蛋魷魚等。我地叫左鴨肉生菜包,鐵板蠔,生蝦,青咖喱豬,同一杯牛油果沙冰。鴨肉生菜包都係一個新嘗試,味道都唔錯,鴨肉好鬆軟,但唔夠平時用豬肉甘爽口。鐵板蠔,汁用左甜辣汁炒,好野味,蠔亦非常新鮮,老公非常喜歡生蝦就同其他餐廳一樣,沒有什麼特別,不過係新鮮既。青咖喱豬就係我今晚既最愛,好香濃既椰子味,令到我愈食愈開胃。另外,牛油果沙冰都無令我地失望,唔會太甜,而且冰非常細滑,味道香濃整體非常滿意,同埋仲有好多菜式都好想試,所以一定會再黎過幫襯