2024-05-30 84 views
西環新開,門面見到Ricky san poster 好似來頭唔少咁,睇咗Menu價錢唔貴,入去食下睇吓咩環境。入到餐廳,員工(估計係店長)細心有禮,講吓手機落單程序,而我哋食飯嘅時間比較早,餐廳未見太多人,又唔會限住我哋要坐邊張枱。餐廳紅白藍膠袋牆身掛上一幅幅舊香港相片,擺設咁講究,唔知啲嘢好唔好食呢?港式雲吞麵,都幾大碟,打破我對細蓉食唔飽嘅印象。麵條幾Q彈有咬口,合格,湯又唔會鹹得滯蝦多士用嘅係蝦仁,多士脆得來食落口唔會成口油,炸得唔錯睇返Menu上食物種類都幾多選擇,有小菜,小炒,點心,茶記嘅粥粉麵飯,原來呢度仲有打邊爐、酸菜魚食,一個胃空間有限,有機會再食吓其他嘢啦

蝦多士用嘅係蝦仁,多士脆得來食落口唔會成口油,炸得唔錯