2018-12-26 93 views
今日呀媽放假,我就陪左佢去探下婆婆,婆婆屋企附近新開左間九份十分,我地之前係其他分店食過覺得好好食,所以晚餐就決定左果到啦上水分店同我之前係其他分店食過既好唔同,佢本menu無論係飲品食物同甜品都多好多款,仲有埋dinner set,唔知係剩係上水分店先有定我太耐冇幫襯唔知所以分店都係咁依加黑糖珍珠鮮奶賣到周街都係,估唔到連呢到都有,我忍唔住即刻叫返杯試下,睇下同出面有咩分別呢到既黑糖珍珠鮮奶都有用黑糖圍住杯邊,望落都幾吸引,我諗同出面最大分別係,呢到既冇咁甜,完全可以飲到牛奶味,黑糖珍珠黑糖味好足,但成杯野甜味既來源,怕甜既朋友可以試下,出面果d名店既一般都好甜,但呢杯就岩岩好我地突登叫左杯熱飲比婆婆,我地點左杯熱蜂蜜菊花薑蜜,婆婆話杯野好好飲,甜甜地又幾暖身,如果帶屋企老人家黎食飯既朋友可以考慮下點呢杯!我媽媽平時同fd成日食水煮魚,估唔到連呢到都有,呀媽一見到就話要黎一份,呢到水煮魚有幾多配料,首先個湯底夠哂麻夠哂辣,但味道係出面從未試過,都幾新鮮。魚好嫩滑,入口即溶,d黑木耳都好爽口,本身以為得魚同菜,個唔到有薯粉係入面!勁驚喜我地仲叫左個涼拌三小碟,可以係個list到自選三個

我地仲叫左個涼拌三小碟,可以係個list到自選三個涼菜。拍青瓜好爽口,又唔會話好辣;五香牛長個醫好香好好味,青到我都忍唔住食左幾塊;海蜇係我咁多樣入面最鐘意,勁彈牙爽口,如果有一大碟我可以食唔停!

最後叫左個鬆餅,因為之前係其他分店食過,自此念念不忘!今次叫左個雜果味既,鬆餅係岩岩整好,所以仲暖同好脆,配埋水果 雪糕同cream一齊食口感好豐富,以呢個價錢食到呢個味已經好有水準。