2020-02-03 131 views
今日同家姐係銅鑼灣行完街之後,唔知食咩好,經過銅鑼灣廣場二期,見到放題醒起都好耐冇食嚕,於是我地決定今晚食放題!我地揀左滿屋放題,見佢都幾多野食,例如有刺身、壽司及炸物等。剌身方面,我地叫左三文魚、甜蝦、松葉蟹棒,食落都幾鮮甜!而壽司方面,都非常多選擇,火灸芝味和牛、芝士黃金蟹棒燒、花之戀都幾好食!壽司都幾大舊架,細食既朋友就可以輕嚐下!我地仲叫左個海膽手卷,入口都唔錯架!串燒方面,我地叫左鹽燒牛舌同鹽燒雞軟骨,鹽燒牛舌真係燒得幾好味,食落好香又保持到個質感!雞軟骨都唔錯幾有咬口!一品料理方面,我地叫左和風汁牛柳粒同鐵板和風牛舌,牛柳粒炒得對幾入味!我地仲叫左黃金燒帆立貝同竹笙瑤柱蟹肉翅,蟹肉翅都幾香架!炸物方面,我地叫左虎蝦天婦羅、自家製吉列炸蠔同貓山榴槤炸彈,炸蠔炸得幾脆又唔會腥,而榴槤炸彈有好濃郁既榴槤香味,好正!總括黎講,呢間啲食物質素幾好,價錢又唔會太貴,上菜都上得幾快,侍應既服務態度都幾好,下次去銅鑼灣會再黎食!
今日同家姐係銅鑼灣行完街之後,唔知食咩好,經過銅鑼灣廣場二期,見到放題醒起都好耐冇食嚕,於是我地決定今晚食放題!我地揀左滿屋放題,見佢都幾多野食,例如有刺身壽司及炸物等。