2022-06-13
🇭🇰哈豆·黑冰河畔溫泉$98佢呢個一黎到真係嚇親我地 佢係仲大過我個頭 誇張到隔離檯都望住我地🤣🤣佢呢個個冰係仙草味既 夠味得黎唔會太甜 我自己幾鍾意🍧之後佢啲芋圓都幾多 而且都幾煙韌 不過佢個芋頭圓就比較淡味 反而最高個粒芋頭雪糕食落仲濃味啲🍠😂😂之後佢中間仲有啲煮到好軟糯既紅豆 配埋啲冰食好正🫘·路邊攤小香腸$48 l 滷肉時菜$28古早味蝦卷滷肉飯$64 l 麻油雞湯麵線$70熱食方面我自己覺得佢既小食做得出色啲😈佢個香腸焗到熱辣辣 甜甜地咁樣 好好食🇹🇼之後佢個滷肉都係好大粒 而且佢個滷味好濃 香料味好有層次🐷之後個蝦卷係好似一個條狀嘅蝦丸咁既 食落都唔錯🦐唯一係個麻油雞湯我自己覺得淡味少少 而且佢個麵線係偏軟身嘅 所以一定要儘快食🙊🙊·#rbyeat#rby台灣菜#rby觀塘·📍觀塘駿業里6號富利工業大廈3樓A室📍觀塘成業街19號成業工業大廈2樓29室
黑冰河畔溫泉$98
路邊攤小香腸$48 l 滷肉時菜$28