2021-12-20
煙三文魚沙律配蜂蜜醋 $72份量比預期中多,煙三文魚有三大片,沙律菜都十分新鮮。幾鍾意佢個蜂蜜醋,甜甜酸酸的好開胃。 白酒忌廉燴青口 $78sauce 好creamy 帶酒香而濃稠, 所以每粒青口都好易沾滿sauce. 青口雖然唔算大隻, 但都有鮮味酥皮蘿宋湯湯酸酸甜甜都唔錯, 如果可以加點辣會更好. 酥皮覺得都係同白湯match d, 個人覺得香煎厚切鵝肝伴紐西蘭牛柳 $228估唔到鵝肝有兩片,煎到好香,入口溶化又有香濃嘅油脂味☺牛柳都係超大舊,我地要左medium,中間有做到粉紅帶少少生嘅效果👍牛柳好淋同有牛味,完全無筋,唔會到口軟都食唔到~小城鎮香烤脆皮豬手配酸菜及薯蓉 $208又係巨大XL size. 豬皮外層即焗完係脆卜卜, 皮下有層脂肪之後到肉, 口感係會有d爽彈咬口, 而且入面肉完全唔會乾, 煮嘅火喉控制得剛好. 一邊有酸菜可以減膩, 因為太大份都差d 食唔哂一邊仲有薯蓉, 加左切碎蒜蓉又幾特別. 啖啖都有蒜香, 口感都幾幼滑. 百香果綠茶梳打 $36好香百香果味,叫左少甜所以好啱口味.酸甜嘅味道中帶淡淡嘅綠茶香,好refreshing綿綿朱古力 $36反而呢杯就偏甜左
煙三文魚沙律配蜂蜜醋 $72
白酒忌廉燴青口 $78
酥皮蘿宋湯
香煎厚切鵝肝伴紐西蘭牛柳 $228
小城鎮香烤脆皮豬手配酸菜及薯蓉 $208
百香果綠茶梳打 $36
綿綿朱古力 $36
反而呢杯就偏甜左 雖然有個拉花都幾有心
環境闊落幾好坐, wkend 夜晚黎唔算多人