2023-07-06
又同阿仔去咗沙田玩,新城市廣場🛍️真係好多親子野🧒🏻👦🏻,好適合一家大細黎玩。講到食🍴,我哋就去咗新開嘅 Another Hound Cafe。個名好熟呢▶️▶️▶️ 佢就係連鎖店Greyhound Cafe 嘅升級版❗️餐廳淺木色調,加上牆上手畫風嘅食物圖案✏️,時尚有氣派😎。💕泰式咖啡加珍珠$48 🧋泰式咖啡出名香濃,橙紅色嘅咖啡真係好靚,配上煉奶更滑。珍珠煙韌有咬口,份量仲好多💕Pink Cooler $62 🍹淡淡的西瓜香味,阿仔飲哂成杯😂💕薄切三文魚配泰式辣汁 $148 🐟GreyHound Cafe 開業時,就係呢個菜式吸引我,令我個個月都去幫襯。而家新線保留呢個菜式十分明智,見當天亦好早賣完啦😂💕酸辣火山骨 $298 🐷新款式嘅火山排骨,大大件嘅排骨用手拎住食,好有風味。湯底酸辣開胃💕海鮮菠蘿炒飯 $168 🍍小朋友至愛菠蘿炒飯,用原個菠蘿上,賣相一流🙏。飯粒粒粒金黃分明,配上甜甜嘅提子乾、爽滑大蝦🍤、清爽嘅菠蘿,真係好似去咗泰國咁🇹🇭呢度環境裝修一流,食物唔太貴,味道very good,好值得一試呀 ~
餐廳淺木色調,加上牆上手畫風嘅食物圖案✏️,時尚有氣派😎。
💕泰式咖啡加珍珠$48 🧋
💕Pink Cooler $62 🍹
淡淡的西瓜香味,阿仔飲哂成杯😂
💕薄切三文魚配泰式辣汁 $148 🐟
💕酸辣火山骨 $298 🐷