2018-08-07 134 views
一朝早想靜靜地飲杯咖啡,放鬆下,醒一醒,之後去附近睇早場,所以嚟咗呢間新d又光d嘅 Starbucks。電梯落地庫之後,立即靜咗d。好似比舊分店多d產品賣,有兩大個位展示產品嘅。電梯落嘅時侯就見到 "Coffee is about exploration",好似要準備進入咖啡世界咁。場內仲有句 "Pour your heart into it" 係俾員工睇要有 heart 冲咖啡,定係俾客人睇要全心投入自己嘅事呢?場內仲有個咖啡枱,有個職員負責滴濾咖啡嘅,不過我今次未試,因為時間唔會太長可以慢慢嘆。下次有多d時間 hea 再嚟試下~ 點咗 tall 嘅 Americano,咁就可以試清楚個新出嘅紫薯撻嘅味道喇。紫薯撻有紫薯吉士餡,中面有紫薯蓉及紫薯粒,一次過食到多種紫薯感覺。場內位比大部分舊分店多,而且光少少,可能仲因為傢俬用咗淺色d嘅關係。頭先10點幾都仲有好多位,靜嘅,慢慢去到11點幾就每張枱都有人喇,仲有小朋友嘈嘈閉閉。有位嘅清潔職員好快手清枱架,所以感覺比其他分店快d有枱同乾淨。櫃檯做嘢嗰到d職員都 nice 嘅,而且佢地有 friendly 工作上嘅交流同提點,氣氛好,食嘢

好似比舊分店多d產品賣,有兩大個位展示產品嘅。

櫃檯做嘢嗰到d職員都 nice 嘅,而且佢地有 friendly 工作上嘅交流同提點,氣氛好,食嘢都開心d呀~
2018-08-04
Type of Meal