2018-08-18 1032 views
今次同舊同事farewell聚會,有同事提議呢間,其實我之前都聽日呢間野既名,只不過係好似岩多d人食,所以遲遲未試。我地一共10人,訂位已經講明食海鮮鍋。呢個海鮮鍋係一個套餐,除左本身個鍋底有好幾種海鮮(蝦、鮑魚、蟶子、蜆、蟹、青口、扇具、魷魚),材料太多,唔知有冇打漏。另外好似包5款自選配料(丸類同蔬菜)。坐低左店員會問要咩辣道,因為有朋友唔食得太辣,我地揀左微辣。個鍋一來到係無湯既,之後姐姐就拎左壺湯加入去。可能太大鍋既關係,要等差不多15分鐘先滾起。之後姐姐就過黎幫我拎開個蓋,咁就可以食喇。首先我地落左蟶子,店家建議10秒就夠。之後陸續食其實海鮮,湯底鮮甜,我覺得唔使點醬油都夠味。其他食材,牛、丸類、菜都係正常啦,無乜特別,始終佢係主打海鮮。今次唔錯呀,味道好,材料新鮮,服務又貼心,有下次!

今次唔錯呀,味道好,材料新鮮,服務又貼心,有下次!

$400 (Dinner)