2022-08-05 1126 views
中環米芝蓮燒鵝店.星期三約5點半去到位於中環嘅一樂燒鵝,一樂曾被譽為全港最美味燒鵝,同時獲米芝蓮推薦,有見及此一直想去食~點知同朋友食完後大家都非常失望🥲除咗食物極為普通,餐廳衛生環境亦好麻麻,感覺只啱旅客去食.▫️叉燒鵝脾瀨粉 $148鵝脾真係好失望,可能網上吹捧得太緊要,講到浸落湯到都仍然皮脆肉嫰,但食落絕對唔係個回事🥲而叉燒好肥亦冇乜燶邊,瀨粉亦重味精,食完心靈真係好唔滿足呀(*꒦ິㅂ꒦ີ).▫️叉燒燒腩瀨 $60朋友亦話好麻麻,好多燒味店都好食過呢間(٭°̧̧̧ω°̧̧̧٭).❥…餐廳衛生麻麻,成間感覺有啲污糟,而且地面非常痴笠笠,痴笠笠到朋友差啲仆低😮‍💨整體體驗真係好差.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b.
中環米芝蓮燒鵝店

▫️叉燒鵝脾瀨粉 $148