2020-04-13 505 views
今日同朋友喺油麻地附近見到一家叫川菜既十二味功夫。一行四人叫咗人見人愛酸菜魚,霸王辣子雞,土豆絲,紅糖糍粑同兩杯野飲。酸菜魚寫住食神推薦梗係要試吓啦,我哋仲加咗個寬份添!食酸菜魚試佢個湯就知好唔好味,夠麻香夠辣度夠酸,開胃惹味,完全係我style呀!再配埋寬粉,就好似食緊酸辣粉咁。魚質軟淋,唔會有腥味。酸菜魚唔單止份量大,而且仲有好多配料,例如萵筍同菇等等,幾個人share都冇問題。另一樣食物都好推介既就係霸王辣子雞,唔好睇佢好似好多辣椒好辣咁,其實會越食越嘢未,因為啲雞炸到好脆,而且好入味,加上腰果,配合嘢飲,簡直係送酒菜🥰🥰至於土豆絲同紅糖糍粑屬於普通,可以點亦可以不點。