2018-06-14 118 views
春風三月依間珍珠奶奶舖,依元朗開左一排已經風靡一時!!最出名既就係自家製珍珠,款式夠多,味道亦都好新穎!好似有桂花珍珠、玫瑰珍珠、百香果珍珠仲有火龍果珍珠等等⋯最最最緊要既係佢地標榜所以茶包都係台灣直送啊~直情對得住台式飲品店既稱號!今次試左兩杯飲品,分別係黑糖珍珠鮮奶同埋黃金果茶。先講黑糖珍珠鮮奶,外貌協會既我覺得杯野簡直有100分哈哈。鮮奶奶味偏淡,但混合左底層既黑糖之後個味道就變得十分之夾!!珍珠咬落有咬口,黑糖味都好夠,果然係自家製有保證!黃金果茶都好特別,主要成分有蘋果同苦橙皮!第一次聽沖茶會苦橙皮哈哈!味道方面都好夾,夠茶香,夾埋蘋果同橙皮有甜中帶甘既感覺!最岩食完飯飲,好消滯!下次一定要再試埋其他!

2018-06-06
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)