2009-11-16 15 views
2009-10-23 天晴炎熱路經IFC,隅然也會見到Lian的宣傳廣告,但此商場內的餐廳一向不給予人驚喜,而且價錢不便宜,倆口子啲家常電飯,一般不會選擇此類餐廳.但既然AE Platinum card 有半價優惠,一試無妨, Max Concept 旗下的品牌,通常有啲創意.Lian 晚上啲生意唔錯,早一天訂位,要8pm交枱,做足兩轉.是晚點菜如下:北海道帶子沙律 - 帶子煎至半熟,很鮮甜軟殼蟹米紙卷 - 有些食家覺得它不夠脆,我們覺得幾好味,不同口味要用另一角度品嘗,不可以與春卷相比,米紙是軟的,放久了軟殼蟹便不脆!牛油雞翼 - 是waitress推介,話好香口,我們只覺一般,唔係咁值.咖喱和牛面珠登配法包 - 牛面珠非常入味及tender, ichiban!疏乎厘 - 一個souffle有鴛鴦口味,適合心多的人或2人分享.Lian 啲服務非常好,全晚不停加水,唔介意我們毋點飲品,又很禮貌地提及交枱時間.吃甜品前我要求計算是否足夠$300, 因為需要免費泊車優惠,waitress 回頭給了我另一張超過$300的收據,確保我可享有優惠.環境方面,2人枱區比較迫,與其他枱很近. 餐廳
2009-10-23 天晴炎熱

是晚點菜如下:
北海道帶子沙律 - 帶子煎至半熟,很鮮甜

環境方面,2人枱區比較迫,與其他枱很近. 餐廳中央有張大長型玻璃抬,有個水池定魚缸?無㗇看清楚,下次試吓!
北海道帶子沙律
軟殼蟹米紙卷
牛油雞翼
咖喱牛面珠
疏乎厘
2009-10-23
$150 (Dinner)
北海道帶子沙律
軟殼蟹米紙卷