2017-12-28 41 views
最近一直都好想食泰國野!同男朋友講完後,佢即刻帶左我黎呢間泰式店鋪度食!好開心啊!員工嘅服務態度真係好好,仲好快啊!我地傾左陣計都開始揀野食啦!我地揀左泰式蝦醬炒飯、泰式炸蝦餅、汁燒魷魚筒、馬拉盞炒通菜同叫左個椰青!蝦醬炒飯唔係就咁炒啊!上面仲有啲豬肉同炒蛋!超細心位系有青瓜同番茄,系食呢個飯前食反舊黎refresh下先!炒飯好香蝦醬味,但唔會好鹹!佢應該仲加埋啲蝦粒黎炒!更顯香味!炸蝦餅又係好香!外層好脆同埋一啲都唔厚炸粉!入面好彈牙!點左甜酸辣椒醬好好味啊!而且佢呢個系切開一半,容易食用,超細心!汁燒魷魚筒系最正!我本身好中意食魷魚,而佢呢個菜食到系用新鮮魷魚整,而且系原條上架!另外,好爽口彈牙,配埋汁又係perfect嘅!馬拉盞炒通菜我都係第一次試!雖然我最後都係想食蒜蓉炒通菜,因為呢個好似唔系太夠味,但整體上還是不錯的!菜炒得好爽口,我覺得好好味啊!椰青水應該都係食泰國菜不少得嫁啦!我地兩個都勁中意飲,中意個種清新嘅香味!入面又有好多椰青水,好正啊!我地叫左勁多野,超飽,但都好平啊!超抵啊!雖然樓面大部分都男仔,但真係勁好態度,好細心!下次要再試下其他分店嘅先!

泰式蝦醬炒飯

泰式炸蝦餅

汁燒魷魚筒

馬拉盞炒通菜

椰青

2017-12-20
$150 (Dinner)
泰式蝦醬炒飯
泰式炸蝦餅