2024-11-06
.住左中上環禁耐都未試過打邊爐嘅私房菜,心血來潮去一試哩間,被譽為香港火鍋界食材天花板,好似又真係有別於一般連鎖店喎!一來就係驚喜嘅餐前小食,真係不得了,從未食過禁好味嘅魚皮同埋響鈴,全部即叫即炸,上枱仲熱辣辣脆卜卜,仲要配埋個秘製醬汁,真係食到停唔到口!第二樣要讚吓就係花膠雞煲湯底喇,喺打邊爐之前一定要飲番幾碗先,十分之足料,十分香濃👍🏻而且雞都十分嫩滑,唔會有鞋嘅感覺🐥飲完湯梗係首要試吓個打邊爐嘅精髓———手切騙牯肥牛🐮睇個賣相都知佢係靚野,牛肉好有牛味,而且十分有咬口!另外,仲叫左幾款特色手工火鍋料-叉燒水晶包-竹笙帶子丸-川味麻辣牛肉餃-自家製豬肉丸呢啲絕對出邊係未食過嘅😋材料10分新鮮,十個讚聽講而家消費滿$1000可以免開瓶費添吖,啱晒一班朋友聚會!仲要私隱度極高,一大班朋友絕對可以包場開party!推介
飲完湯梗係首要試吓個打邊爐嘅精髓———手切騙牯肥牛🐮
睇個賣相都知佢係靚野,牛肉好有牛味,而且十分有咬口!
另外,仲叫左幾款特色手工火鍋料
-叉燒水晶包
-竹笙帶子丸