2016-01-18 423 views
今日個朋友話想食牛腩,甘附近就有一間比較出名嘅牛腩店,食得棧清湯腩王嘅牛腩幾好味,老字號嘅店都系唔起眼,店面一般唔大,但出品唔錯,嚟到已經坐滿人,有幾個人要排隊,不過等左唔系好耐,十分鐘左右。咖哩牛腩每次嚟都會點,我中意比較中意重品嘅菜,咖哩好正宗,牛腩燜得好入味,蘿卜系當季蔬菜,特別清甜,又吸收曬D咖哩味,有時覺得比牛腩仲好食,中意食咖哩嘅朋友仔呢款一定唔好錯過,值得推薦。蛋撻睇落覺得唔好食,但我就中意呢種,烤得比較香脆,蛋液好香滑,加上牛奶嘅香味,唔錯哦。朋友點左個清湯腩牛河,睇落清淡,但牛腩依然好出色,腌得好入味,蘿卜對比咖哩嘅,呢款就更顯清甜,牛腩煮得好淋,口感同味道都好好。

2016-01-11
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$45 (Dinner)