2023-02-13
🇭🇰店小二·我之前已經食過北角街市嗰個東寶小館㗎喇 佢個風沙雞真係好好食🐤佢地好似前排搬左去灣仔 呢間北角嘅舖頭就好似係佢哋夥計開嘅 我自己覺得佢呢度個環境乾淨企理啲 而且嘢食我自己覺得仲好食啲添🤤🤤·花雕雞油蒸馬友$328 l 荷葉花雕蒸花蛤蜆$238佢個馬友真係整得好靚 佢條魚好新鮮 油份好好 花雕同埋雞油味都好濃🐟不過呢個就真係要快啲食 因為凍咗嘅話佢會有少少腥味🫢😂佢另外個花雕蒸蜆都整到好好食 佢個蜆完全無沙 而且口感好好 好juicy 花雕味好出 啪下啪下好快就食晒😍·十三香炸子雞$208/半隻 l 鮮菠蘿咕嚕肉$168 l 金銀蛋浸時菜$128之後佢個炸子雞一樣都係咁好食 佢所有嘅雞肉都好嫩 而且個雞皮炸到好脆 少少鹽嘅調味已經好夠味😍😍🤤不過我自己就覺得佢呢個半隻嘅份量好似比之前喺北角街市食嘅時候少 但係繼續都係咁好味😎之後佢個菠蘿咕嚕肉都唔錯嘅 佢個肉同醬係分開上既 所以個肉仲係熱辣辣 勁大嚿 好脆 不過我自己就覺得佢個汁似糖醋汁多過咕嚕肉汁 甜多少少我自己會鍾意多啲🐷😈之後佢個蔬菜都做得好出色 佢係真係超大窩 食完咁多熱氣嘢食佢勁啱🥬·麻辣牛仔骨$258最後仲有呢個麻
花雕雞油蒸馬友$328
十三香炸子雞$208/半隻
麻辣牛仔骨$258
最後仲有呢個麻辣牛仔骨 我哋嗌嘅時候有問侍應可唔可以少辣 之後佢哋話冇 但係唔知點解個下我地對自己咁有自信 繼續嗌左🤣最後佢啲辣椒多到完全嚇親我哋 佢全個都係紅色既 不過其實佢辣得好香好過癮既 而且個牛仔骨都煮到好淋身 幾惹味🌶️但佢真係太辣啦 我地每人食左一兩舊之後已經搞唔掂 最後全盤外賣攞走左🫢😂😂
#rbyeat
#rby港式