2016-07-08
以日本菜為提既食店 主要係燒烤蒲汁鰻魚飯 88 蚊鰻魚大大片 食落軟熟 每咬一啖都有鰻魚既油份必出黎, 而且醬汁整得甜度適中 連埋軟軟既白飯食 幾好味燒油甘魚鮫 70 蚊用油甘魚既鯺位 燒烤 , 魚肉比想像中厚實 同夠濃味 咬落煙韌彈牙 配埋甜醬汁 口感唔錯芝麻雞翼 48 蚊炸得好香脆既芝麻雞翼 , 雞翼肉質嫰滑 出面個皮夠脆 雖不特別好多地方都有 但炸既火喉都啱啱好。汁燒凡立貝 44 蚊凡立貝都算大舊,都係用甜醬汁汁燒 口感 比較林, 呢d凡立貝一定係用雪藏貨 都燒到甘林身冇雪味同有貝既味道 算係甘!燒羊架 78 蚊羊肉切片上 本身羊肉燒得夠juicy再加以 薄荷醬同介辣醬 十分match煙三文魚沙律 58 蚊作為前菜既沙律 簡簡單單 菜夠新鮮 . 煙三文魚夠入味 再配以醋汁 其實已經好開胃唔錯鐵板香草黑豚肉 48 蚊黑豚肉以菜碎墊底 配以甜酸醬 上面鋪上燒好左既豬肉 豬肉肥膏佔3 成 入口有油花 而肉質方面夠韌 點以甜醬汁 都係推介之選深宵薄餅 88 蚊燒得比較厚粉飽肚既薄餅 餅既下面偏脆 而中間偏林 上面有沙律醬 煙肉 同洋葱 . 以我所知特別,鍾意食殿粉質既朋友可以試下荔枝疏打
蒲汁鰻魚飯 88 蚊
巨峰提子疏打 28 蚊
正常疏打味道 中規中舉 甜度適中 若有機會 食呢d燒烤飲啤酒會適合d