2016-06-26 609 views
本人非常鍾意食蕃茄同蛋,大約年幾前一個朋友介紹我試呢間「蕃滿門」後就對佢念念不忘。呢間餐廳主打蕃茄湯粉同飯,無咩野係同蕃茄無關。如果唔鍾意食蕃茄既你,入到黎真係無咩野食可以揀。因為已經黎第3次啦,所以真係唔洗點睇餐牌都知有咩食,同之前一樣,都係叫蕃茄湯螺絲粉,不過今次叫既配料唔同,叫左雜菌,至於湯底,就叫左小辣。好快熱辣辣既蕃茄湯螺絲粉就到啦,賣相好靚,湯底呈紅色,睇得出落左唔少茄膏,湯裡面有嫩滑既炒蛋,食落好Creamy,雜菌既份量都唔少,湯底辣度適中,不過如果俾我揀我都係會揀返原味,因為咁樣先至食到蕃茄真正既鮮味,而唔會俾辣味蓋過。螺絲粉方面份量對於一個女仔黎講算過多,細食既女仕們可以考慮叫少粉。