2019-09-15
日期:9月1日人數:3人三多已經開咗好多年,亦都有唔少分店。幾年前有一排我都經常幫襯旺角嗰間,滷水雞髀同埋香辣肉碎炒腸粉都好好食,但後來好少去了。兩個禮拜前周末,帶我屋企人去試吓。由於大埔總站未開門,所以改去太和呢間分店。位置有啲偏僻,要行一行先搵到。三個人叫咗一隻炸雞髀,一隻滷水雞髀,一份小食拼盤,同埋一杯爆檸(檸檬茶加爆珠)。炸雞髀同滷水雞髀都好好食,雞髀大大隻,其中炸雞髀好脆口,裏面雞肉好滑。滷水雞髀就好入味。食雞髀嗰陣都有食埋雞皮嘅衝動,但最後自己理智制止咗,只係食咗少少。雞髀係可以配飯、意粉、或者薯菜,但我哋唔肚餓,所以冇加到。小食拼盤入面,最好食都係炸魚旦,其他都係正常水準。爆檸夠晒凍,透心涼。店內環境一般,衛生環境正常。餐廳入面有洗手間,算幾好。堂食設有最低消費,每位$29,即係每人最少食一隻雞髀。
人數:3人