2019-04-15 63 views
落兩天,涼涼地,一個人食飯,吾知食咩好。行過見到間野叫做麵麵,心諗咁名咁攪笑,天氣涼涼地,食啲熱辣辣既麵應該吾錯,咁我就坐電梯上去食晚飯。其實我無預過今餐質素可以咁好,我一出電梯,有人招待我坐底,攞餐牌比我睇。我覺得餐廳好大,坐得好舒服,燈光算柔和👍🏻👍🏻裝修重好靚😂我睇一睇佢地menu 先知道原來佢地主打係食魚肉麵,同埋花膠魚湯🤤🤤佢地啲魚湯真係好香濃,好有魚鮮味,但又吾會腥,非常好味。我叫了一個叫麵麵圍城既魚肉麵餐,因為配左九個餸,重有埋魚湯同魚麵,一次過可以食好款食物😂😂下單時,店員已問我魚麵要粗定幼,我問佢有咩分別,佢打開餐牌其中一頁比我睇,原來粗麵同幼麵所含有既魚肉成份吾同,所以口感同魚味濃度都吾同,而我選舉了粗麵😂餐廳重有好多飲品,我選擇了花茶,可能天氣涼的關係,我點左既花茶係桂花啤梨肉花茶。佢地首先上花茶比我先,好靚,又香桂花味,重有蠟燭幫助保溫,飲到最後一淡都重係金暖既👍🏻👍🏻 花茶入口即刻感覺到桂花既清香,飲落會有微微啤梨既甜味,非常好飲。主角上菜啦,賣相無得輸,好靚👍🏻👍🏻首先我飲左啖魚湯,花膠同魚既香味真係好濃。而且配既餸都好好味。明太子雞翼同醉蝦最好食。而魚肉麵

花膠魚湯

桂花啤梨肉花茶

主角上菜啦,賣相無得輸,好靚👍🏻👍🏻
麵麵圍城

首先我飲左啖魚湯,花膠同魚既香味真係好濃。而且配既餸都好好味。明太子雞翼同醉蝦最好食。而魚肉麵我一咬落去,好似成條麵都用魚肉做一樣,鍾意食魚又鍾意食米線既朋友,一定要試,形容吾到有幾好味👍🏻👍🏻
明太子雞翼

醉蝦
車厘茄
粗魚麵

米線就食得多,咁香濃既魚湯魚肉米線,真係金第一次食,佢地重要連個魚湯底都做得咁出色,真係好有心思。我一定會再去食佢果個湯肉麵,飲個魚湯😂😂

2019-04-14
$120 (Dinner)
花膠魚湯
桂花啤梨肉花茶