2023-09-03
自從前年喺尖沙咀分店食過一次之後就一直念念不忘。今次同朋友叫左2個Churro。外表真係好靚,好岩打咭,咁岩假日大概4點幾黎到鋪頭,都仲有幾個位可以堂食。▪︎Rainbow ▪︎ $68 (圖右)(七彩果味麥片 配彩色糖碎及士多啤梨醬)雪糕好重牛奶味,唔算好甜,質地幾厚幾滑,面頭仲有脆麥片,口感唔錯,churro上面彩色醬其實就食到甜甜地,唔係話太食出有果味,不過咁colourful既都大概預左係呢啲味。▪︎Cookies Monster▪︎ $68 (圖左)(朱古力碎曲奇配可可球及朱古力醬)呢個個churro個藍色醬偏甜,我個人覺得比rainbow更甜,可可球同朱古力醬都正常發揮,不過如果食微甜嘅朋友建議都可以嗌其他款。不過其實如果兩個人share 1個會好啲,2個人嗌2個真係幾飽下😂
▪︎Rainbow ▪︎ $68 (圖右)
(七彩果味麥片 配彩色糖碎及士多啤梨醬)
▪︎Cookies Monster▪︎ $68 (圖左)
(朱古力碎曲奇配可可球及朱古力醬)