嚟過兩次,一次同friend嚟食early dinner,另一次同班friend嚟farewell.第一次放工嚟,因為見到個對住街嘅露枱位,就嚟試下。坐喺度望住條街,真係好舒服,好悠閒。以前去過幾間樓上cafe, 啲嘢都唔太好食,所以對樓上cafe期望不太大。 坐低叫左個咖喱雞飯,一啖咬落去,真係估唔到啲咖喱咁香,啲雞好滑好juicy. 瞬間清碟。而個老闆好nice,所以就約埋下次嚟同個friend farewell.我地一行i成廿個人,每人叫左份餐,有羊架,安格斯牛扒,春雞,三文魚,豬肋骨等等,每樣都好好食。每一樣食落去材料都好靚,啲羊好嫩好香,春雞煮到啱啱好,好juicy好滑; 三文魚好滑,煎得好香,一啲都唔老。尤其個豬肋骨,好入味又冧,食到舔哂手指。以呢個價錢,出面食過嗰啲又乾又嚡又無味,好食嗰啲又貴好多。呢度真係好正。下次行過上環,一定再嚟呢度食不過因得老闆自己一個師傅,如果大家諗住一大棚人上嚟,記得訂定位,唔係就要少少時間等師傅逐個為你準備喇~

下次行過上環,一定再嚟呢度食

$110 (Dinner)
  • 豬肋骨,安格斯牛扒,春雞