2016-12-16
朋友今晚帶我來呢間中環的印度餐廳呢度個位置好隱閉~ 唔係佢帶黎,都唔會發現到呢間咁正既餐廳~~ 係樓上餐廳~ 一入到去,個環境即刻好似去左印度咁~呢度既店員全部都係印度人~播緊既歌都係印度的流行曲裝修同環境都好有印度既特色~好靚同好relax~~ 環境暗暗地~ 傾計都好舒服~好少見咁多野食既印度餐廳~! 好多野食都好吸引!我地聽店員介紹,叫左d menu入面有綠色 "recommendation"的菜式~店員送來免費的胡椒餅~ 非常之薄又好香脆有三隻特色印度醬汁,搣細塊餅沾醬來食~ 芒果乳酸特飲(mango lassi) $48好似milkshake咁~ 芒果同乳酸味balance得幾好~ 甜得來有輕微酸味~ 幾開胃~首先黎左個無骨燒雞 ($88)! 好有驚喜! 第一眼見到,唔通我朋友想比驚喜我?原來係佢本身就有蠟燭! 哈哈! 好特別~ 插左係個蕃茄上面~ 燒雞幾好味~ 幾鍾意佢既調味~ 唔會辣!燒得好惹味~~下面仲有洋蔥絲吸晒d汁!小食叫左個芝士燴波菜茸 ($78) ~~ 好好味!!! 面頭有幾條cheese, 波菜茸入面仲有好多粒粒cottage cheese!! 波菜茸中和左芝
呢度個位置好隱閉~ 唔係佢帶黎,都唔會發現到呢間咁正既餐廳~~ 係樓上餐廳~ 一入到去,個環境即刻好似去左印度咁~ 呢度既店員全部都係印度人~播緊既歌都係印度的流行曲
裝修同環境都好有印度既特色~ 好靚同好relax~~ 環境暗暗地~ 傾計都好舒服~
好少見咁多野食既印度餐廳~! 好多野食都好吸引!
店員送來免費的胡椒餅~ 非常之薄又好香脆 有三隻特色印度醬汁,搣細塊餅沾醬來食~ [綠色:mint&yogurt sauce,啡色的:酸酸甜甜比較稀的果醬,橙紅色: 蒜蓉辣醬]
芒果乳酸特飲(mango lassi) $48 好似milkshake咁~ 芒果同乳酸味balance得幾好~ 甜得來有輕微酸味~ 幾開胃~
首先黎左個無骨燒雞 ($88)! 好有驚喜! 第一眼見到,唔通我朋友想比驚喜我? 原來係佢本身就有蠟燭! 哈哈! 好特別~ 插左係個蕃茄上面~
小食叫左個芝士燴波菜茸 ($78) ~~ 好好味!!! 面頭有幾條cheese, 波菜茸入面仲有好多粒粒cottage cheese!! 波菜茸中和左芝士的油膩感!! 芝士+波菜真係perfect match!!
店員推介的主菜~ 奶油咖哩雞! ($108) 好好味~ 好香滑好creamy但唔辣既咖哩! 真係必食! 雞係煎過的~ 皮脆有咬口 加左個乳酪烤餅! ($48) 有4大塊~ 有淡淡的芝士味~新鮮烤熱又香軟的烤餅~ 沾咖哩來食岩晒~~ 最後叫左印度雪糕 ($48)~同想像中的好唔同~ 質地好濃稠,好煙韌黏綿,味道好甜~非常特別 出餐廳門口後,見到台面放左呢碟野~原來係比你食完咖哩之後,比你清新口腔的,好貼心! 用匙羹取一羹放係手再食,係香草加細細既糖~ 食落甜甜地~ 香草的味道頗強烈,可以一試~
整體黎講,好滿意呢間餐廳,印度店員服務態度好好~有禮貌,令今晚的晚餐好愉快~