2015-06-26 456 views
今天與朋友去大角咀辦事完畢,肚餓得很好想食麥當勞,但朋友介紹附近有一間更出名更好食的漢堡包店,心想一場來到不訪一試,結果出乎意料地好食!門面裝修幾別緻,很有外國漢堡包店的風味!碰巧下午茶時間無咩人立刻點菜,其實款式都很多很難揀,於是點了店員推介的和牛漢堡、很特別的蕃薯條、和卡邦尼大蝦意粉!漢堡Size比麥當勞的略大,但都夠飽肚,和牛一咬咇出很多肉汁,超正!而且仲有我喜歡的芝麻醬,更正!平時去快餐店通常就只可以食薯條,呢度出名的竟然係蕃薯條,味道甜甜地,再加了少少鹽和黑椒粉,而且超大份,我和朋友兩個人都吃不完,抵食!最後又叫多個卡邦尼大蝦意粉,雖然只是漢堡包店,但意粉都很有西餐廳的水準,醬汁味道調節得剛剛好,大蝦真的是大蝦,絕不是手指大小的迷你蝦米,絕不欺場,好食!雖然食漢堡包都食咗二百幾元,但都超滿足超好食,好彩無去食麥當勞XDXD唯一美中不足係店鋪地點略遠又帶點隱蔽,唔係有朋友帶路未必識去,希望可以衝出旺區開分店啦!

朋友叫的招牌芝士漢堡
招牌菜,蕃薯條