2011-08-13 97 views
昨天去左圓方睇openrice送的"猿人襲地球:猿凶革命",套戲9:30先做,放工就去左圓方食埋晚飯呀,我家姐一早嚟到,搵定有咩好嘢食,點知周圍都好多人等位,跟住就見到這裏的food court有好多選擇,價錢都唔貴,睇中左呢間食日式定食既,嘩,都好多人架,好彩咁啱有位,我會合左佢之後就order左一個大宮定食(牛肉)及一個照燒雞扒定食,55元及60元一份,都抵食呀!坐在bar枱上面,睇住仕應很忙碌的整拉麵及定食,煙霧灕漫的情境,仕應們不停的叫編號,客人越嚟越多,有些等不到座位就站著吃,實在太誇張了,唔知圓方係咪因為有左個戲院或是因為暑假的關係,好多人呀!我們等左一陣就有得食啦,牛肉定食賣相都相當吸引,份量都唔細,一大碗飯,一碗面豉湯,一碗牛肉,一碗沙律,白飯上面有些芝麻的,好香口,白飯也好好味,係粘粘地的質感,沙律係椰菜絲,紫色+綠色椰菜還有車厘茄,賣相都好靚,加埋d千島沙律醬一齊食好味道,牛肉好好味,炒到好香好淋身,加上d汁入晒牛肉度,真的冇得彈,碗面豉湯都ok呀!照燒雞扒定食一樣都係包一碗白飯,一碗面豉湯,沙律及雞扒,雞扒面有些醬汁好香,雞扒煎到面剛剛好,雞皮香,雞肉滑,都係美味

照燒雞扒定食一樣都係包一碗白飯,一碗面豉湯,沙律及雞扒,雞扒面有些醬汁好香,雞扒煎到面剛剛好,雞皮香,雞肉滑,都係美味的選擇.

我地食晒全部嘢,勁飽,但食過翻尋味呀!一路食一路有人係旁邊等位啦,真的越夜越多人啊!!
2011-08-11
$55 (Dinner)