2007-08-19 11 views
同男朋友睇戲之前有點點時間,想搵個地方坐下飲杯野。皇后餅店的cake一路都好受歡迎,又見地方都唔錯,就入去坐下。呢期有tea set,類似high tea,$80/person ($140/2 persons)。我同男朋友都唔太肚餓,叫左1 person的set,有一件cake、一份tart (2小塊酥同2小件三文治)同埋一杯飲品;我地另外叫多左一杯cappuccino。cake有十幾款選擇,我地點左個forest。service方面就一般啦,有個相對地老dd的阿姐就好似唔係好知自己做緊咩,問親d咩都會亂答d information……問佢個set係咪有tart,佢居然話只係得件cake,如果得件cake就唔洗$80/person啦~食物味道唔錯,tarts同三文治好明顯就係hea既,不過件cake真係唔錯,有好多果肉,甜味都剛剛好。不過我就覺得一年cake都係$15-$25左右,叫埋cappuccino ($35)都只係$60,呢份tart同三文治亦都唔值佢原價的$30 (或者差價的$20)……總之如果大家去食,我suggest大家散叫,根本唔需要叫呢個set~ 不過食物都算係咁既~