2021-05-27
熱辣辣嘅夏天來到太子, 搵間四正小小嘅茶館, 見到open rice 多人like , 就入黎試下。 入到黎冷氣好大, 透心涼。 先叫咗平時常試嘅點心,籠太子蝦餃王兩粒, 蝦粒飽滿爽口,皮算簿。咬一啖仲有蝦汁,鵪鶉蛋燒賣,皮蛋牛肉腸 , 有六件, 腸粉很簿,有驚喜, 好耐無食夠勁簿皮嘅腸粉。呢間店必試。再叫了個棉花雞和魚肚水餃,水餃🥟餡都多, 加上魚肚, 同湯, 好味。棉花雞都好入味, 魚肚蒸到入口即融嘅口感, 另一推介。食食下都覺得有飯墊下肚會好d , 試下個北菇滑雞飯, 雞就多, 但稍嫌蒸過頭, 有小小乾。最後嗌咗個脆口小食-蝦春卷, 炸得酥脆, 細細條, 幾香口餐廳環境不錯, 茶館認識, 睇咗佢乾淨企理。 食物很快到, 質素也不錯。 最低係茶位只需要$3每位, 如果係小不值嘅話不妨一試。
入到黎冷氣好大, 透心涼。
先叫咗平時常試嘅點心,籠太子蝦餃王兩粒, 蝦粒飽滿爽口,皮算簿。咬一啖仲有蝦汁, 鵪鶉蛋燒賣,皮蛋牛肉腸 , 有六件, 腸粉很簿,有驚喜, 好耐無食夠勁簿皮嘅腸粉。呢間店必試。
最後嗌咗個脆口小食-蝦春卷, 炸得酥脆, 細細條, 幾香口