2024-11-05 97 views
我最近試咗朋友推介的「THE 24.ST雜錦蝴蝶酥禮盒」,真係好味到不得了!聽講呢個品牌係香港製造,部分材料係由日本直送,真係好有誠意👍。今日無意中喺朗豪坊見到,就忍唔住買咗一盒返嚟,結果一食就上癮😋!呢款蝴蝶酥以植物「冬、春、夏、秋」所經歷的「根、苗、花、果」四個成長階段為靈感,口感酥脆,甜度剛好,真係食到停唔到手🤣。雜錦蝴蝶酥禮盒入面有15件($109),每種味道都好特別:- 原味蝴蝶酥 x3- 蘋果山楂蝴蝶酥 x3- 三星蔥芝士蝴蝶酥 x3- 日本柚子香梨蝴蝶酥 x3- 日本黑豆芝麻蝴蝶酥 x3我最鍾意嘅係日本柚子香梨蝴蝶酥,因為佢嘅味道清新,柚子的香氣好突出,搭配甜甜的香梨,真係令人心情大好!每一口都有層次感,口感酥脆又唔膩😍。總括來講,呢盒蝴蝶酥每一款都好味,下次我會去試其他產品,原來佢哋仲有幾間分店,真係太方便啦!

- 原味蝴蝶酥 x3
- 蘋果山楂蝴蝶酥 x3