2007-05-20 19 views
到SHK 見客後,到這兒hea 番陣。我點了客蘋果卷($15)、素菜三文治($30)、Hazelnut Latte($25)作為我的early lunch。‘蘋果卷’係必食,凍食比熱食好,若餡料裡的粉類下少些就更prefect!為填肚而買的‘素菜三文治’,兩個字‘垃圾’,總之…味道好怪!因為慳家,到咖啡連續店多數點滴溜咖啡,今天靈感到,想飲榛子味的特式咖啡,店員建議要latte。好,就要了杯榛子味牛奶咖啡。幼滑long lasting 的奶泡係latte 和cappacinno 的靈魂。係呢度遇到好味咖啡液、幼滑而挺的奶泡,今趟幾好彩。令人想一飲再飲。對於美式咖啡連鎖店,我大概即將變心。因為發現同樣係latte 或cappacinno,不論係麥咖啡還是太平洋咖啡,奶泡的幼滑度和穩定程度都比星巴克優秀。