2011-03-28 7 views
好耐冇食上海菜, 上網搵到呢間D小籠包幾吸引, 就黎試下黎到o岩o岩好有兩個卡位, 不過係搭檯茶位冇記錯係$5, 專門有個水吧沖茶, 不過唔覺得特別好飲擔擔麵, 花生醬不多不少, 微辣, 麵都算彈牙, 我差D飲哂佢D湯 小籠包 (原味), 一睇就知每隻裡面都好多水, 係出面好難搵到, 果然有成隻羹咁多水, D肉六都唔韌, 皮薄, 要好小心夾川味小籠包, 外表同原味小籠包差不多, 只係頭頂多左粒紅色野, 一啖啪落水, 大鑊! 即刻咳, D辣油痴住哂喉嚨同臭腔, 感覺好似煲滾D辣油黎飲咁, 我唔多食辣, 麻麻地回鍋肉炒年糕, 味道適中, 回鍋肉見到有肥膏, 但係食落食爽o既, 年糕可以再煮稔D醉雞, 花雕味重, 不過唔入味, 同埋帶苦 油炆筍, 唔夠味高力豆沙, 純粹因為佢用左粉紅色沙糖, 所以先貪得意叫, 本身唔鍾意食, 果然唔係我杯茶4個人黎食飯, 坐埋一齊, 係唔錯o既食飯地方, 要搭檯, 就差少少喇
好耐冇食上海菜, 上網搵到呢間D小籠包幾吸引, 就黎試下
黎到o岩o岩好有兩個卡位, 不過係搭檯
茶位冇記錯係$5, 專門有個水吧沖茶, 不過唔覺得特別好飲

醉雞, 花雕味重, 不過唔入味, 同埋帶苦

油炆筍, 唔夠味

2011-03-24