2017-05-16
好耐無食過放題啦, 所以就openrice睇吓附近有咩放題食,見到呢間啲評價唔錯,就試試佢 位置上都幾易揾喺兆萬3樓搭𨋢上9樓就會揾到架啦 , 會見到有大大個牌寫住八幡屋. 先講環境先啦,都幾闊落,唔會同隔離枱痴到實一實 到嗰陣人未多,所以我地兩個就有得坐四人卡位,枱面好大haha,唔怕冇位飲品同其他放題一樣,都係自助既,值得一提既係呢到有清酒呀,幾少見 而甜品亦有一個自助雪糕櫃,仲有其他甜品可以喺點餐紙揾到架,一陣再介紹. 好啦,講吓啲食物先, 為食既我地聽reception話加50蚊就可以升級有得任食生蠔同其他升級既野食,就梗係加食番夠本講左升級既野食先會另外有張點餐紙架, 諗住任食水準唔會好好,無諗過呢度既生蠔都幾鮮甜 食到我地兩個叫完又叫 叫完又叫刺身方面,upgrade左值得推介既有珍寶帶子刺身,又新鮮又肥美, 仲有珍寶赤蝦刺身大大隻,食起黎啖啖肉仲好鮮甜蒸蛋同海鮮燉湯就普普通通啦好!而家就講吓其他推介既野食啦, 講咗前菜先,我地三款沙律都叫晒, 三款都好開胃 將軍沙律即係有胡麻醬汁喺上面既沙律,仲有隻滑滑既温泉蛋撈埋一齊食充滿蛋香而蜜桃蟹子沙律就比較乾,但蜜桃就好鮮甜都
蒸蛋同海鮮燉湯就普普通通啦
好!而家就講吓其他推介既野食啦, 講咗前菜先,我地三款沙律都叫晒, 三款都好開胃 將軍沙律即係有胡麻醬汁喺上面既沙律,仲有隻滑滑既温泉蛋撈埋一齊食充滿蛋香而蜜桃蟹子沙律就比較乾,但蜜桃就好鮮甜都係值得一試
刺身船黎到既時候,我地兩個都嚇一嚇又大盤,擺設又靚 呢度既刺身選擇都幾多全部都好新鮮同肥美,度仲有平時好少見既象拔蚌刺身, 鮮甜爽脆,八爪魚都唔錯推介呀
壽司方面, 最鍾意嘅就係火炙胡麻三文魚,壽司同火炙左口裙邊壽司,火炙三文魚同平時食嘅有啲唔同一放入口,就溶左喺口入面咁超鍾意而且加埋胡麻醬又有格外唔同既味道,令人想一試
而我不嬲都好鍾意左口裙邊 壽司都係會有溶左喺口嘅感覺,味道當然同三文魚唔同,但我就同樣鍾意, 而且左口魚嘅裙邊部份油份豐富,魚油緩緩滲出,濃郁甘香
卷物都好出色推介黑松露蟹肉脆餅 ,有塊餅仔放喺底,上面有一堆蟹肉條,仲有最重要嘅黑松露,完美點綴,帶起蟹肉既味道 黑松露味好濃郁好香另外明太子大蝦卷都係值得一試,蝦肉幾彈牙,明太子份量十足,味道好突出,帶有微辣既海鮮味
至於炸物,炸蝦天婦羅,有別於其他 放題所食既,一啲都唔油膩,外皮脆,蝦肉彈牙,其他炸物都唔錯但係芝麻雞翼, 就有少少油
到燒物啦,最正就係鹽燒牛舌,黃金焗蠔同芝士大蝦金龍船薄切既牛舌十分爽口,而且唔會好淡無左牛肉味
而焗蠔上面鋪滿微微燒焦既芝士熱辣辣,蠔味又唔會比芝士蓋曬,兩者好夾,岩曬芝士控同唔食生蠔既人而焗芝士大蝦就好細心咁整走個殻,味道上冇乜特別,都係岩芝士控
到女仔至愛既 甜品之前睇到有個自助雪糕櫃,入面有芝麻雪糕,雲呢拿雪糕,朱古力牛奶樂,仲有雪米糍,雪米糍有抹茶,同荔枝味,我覺得抹茶就麻麻地,但荔枝就好好味,好清甜,我地食左好多粒
而點餐紙都有得點甜品架, 呢度既泡芙有原味同朱古力,我覺得味道都唔錯但係就有啲淋, 呢度嘅甜品都好精緻,特別係櫻花水玄信餅透明圓滴中間有朵花喺入面,花帶有少少甜味,幾特別,無諗過放題都會有咁精美既甜品. 另外,蘋果一口大福好好味外皮煙煙韌韌,內裡有少許流心既蘋果蓉,驚喜既係竟然食到有啲蘋果粒tim
如果下次食 放題,真係要叫埋多d朋友黎