2016-09-05 3767 views
今日想食日式炸豬排,所以晚飯就去咗我鍾意嘅勝博殿,諗住星期日嘅夜晚8點幾,都應該少人d,點知都等咗15分鐘先有位。一坐低,即該叫嘢食,叫咗一個二人餐,有炸海蝦兩件,炸豬排,炸豬柳卷叫咗芝士口味,最緊要朋友最鍾意嘅忌廉蟹肉餅,個餐都幾豐富。跟住就有任食嘅日式蘿蔔同青瓜送上,仲有好爽嘅生菜絲,係等緊個餐離個陣,唯有食住加咗日式麻醬嘅生菜絲先,可能好肚餓,一陣就食晒。終於等到d嘢食離,熱辣辣,好鬼香,炸蝦又大又彈牙,炸豬排有少少肥肥地,唔會好乾,好鬆化,點埋豬排醬,真係好好食。炸豬柳卷就夾咗d芝士係中間一齊炸,芝士軟綿綿,同淋淋地嘅豬柳,真係好夾。忌廉蟹餅唔駛講,絕對絕對係好好食,咬一啖,好脆口,d忌廉同蟹肉混埋一齊,又滑又香,因為佢係新鮮即炸,所以要小心好熱,要慢慢食。朋友食咗炸蝦同忌廉蟹肉餅,覺得唔夠喉,要叫多一份先滿足,再食埋白飯,味噌湯,真係勁滿足。
2016-09-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)