2022-10-13
【魚事者】除咗係北角有鋪之外,係旺角都開左新店🆕行行下想吉串燒賣都可以去魚事者試吓,因為佢入面啲食物全部都係用魚造,例如薯條、麵etc…🔸炸魚無薯條 $33呢個推介一定要試👍🏻因為好好食,全部都係新鮮炸出嚟,好香脆彈牙,因為呢個薯條全部都係用魚肉做,所以好彈牙,配上沙律醬味道10分一流🤩🔸「我要晒」小食拼盤 $40入邊有炸魚狗腸、雙拼燒賣、咖喱魚兵團!炸魚九腸就好似係粗條炸魚蛋,非常彈牙鮮甜!雙拼燒賣入邊有芫荽同原味,我認為原味比較好食😋咖喱魚兵團就係魚形狀嘅炸魚片,表面再淋啲咖哩汁,有另一番風味!🔸無豬肉燒賣 $20呢個燒賣都幾抵食,因為佢有別於出邊食嗰啲豬肉燒賣,入邊全部都係用魚肉,彈牙及有魚嘅香味!🔸過癮咖喱汁吉列豬扒魚麵撈 $58啲主食都會有分半份同全份,如果當一餐咁食要叫全份,呢款有少少辣,但咖喱味相當出色,麵係用魚做,彈牙好味!仲要全部都會撈到咖喱汁,食到停唔到口!個吉列豬扒就真係豬扒嚟嘅,塊豬扒意想不到地好食,因為佢表面啲吉列都係好香脆嘅,豬扒鬆軟易入口,而且成塊都幾大塊🤩🔸綿綿芝士吉列豬扒魚麵撈 $58基本上呢個配搭同上面嘅咖喱汁係一樣嘅,只係講味道變咗做芝士味,但芝士
🔸炸魚無薯條 $33
🔸「我要晒」小食拼盤 $40
入邊有炸魚狗腸、雙拼燒賣、咖喱魚兵團!
炸魚九腸就好似係粗條炸魚蛋,非常彈牙鮮甜!
雙拼燒賣入邊有芫荽同原味,我認為原味比較好食😋
🔸無豬肉燒賣 $20
🔸過癮咖喱汁吉列豬扒魚麵撈 $58
🔸綿綿芝士吉列豬扒魚麵撈 $58
基本上呢個配搭同上面嘅咖喱汁係一樣嘅,只係講味道變咗做芝士味,但芝士味同樣地出色,所以就睇吓係想咩口味啦~