2019-05-25 76 views
就係放工經過,見到咁多沾麵,真係唔試唔得!好多其他拉麵🍜鋪,一係無沾麵食,一係只得一兩款。所以,我其實都幾留意。價錢方面,望落係感覺輕輕高人少少。就是但揀自己食開櫻花蝦口味啦。店長好細心,見我圈漏左要冷的還是.....暖暖麵?!心諗,不是熱的嗎?還擔心冷氣大,吹冷點算,但一開始已經係暖?無論如何,事以至此,是但啦。麵來了,真係好細緻,湯暖得黎有煙,不燙口,D櫻花蝦多到呢⋯⋯麵果然等於圈的適中。軟硬度不偏不倚,叉燒好欣賞,係偏薄,又不太薄。平時D厚得黎,可能好鞋、好膩。呢個好fit, 又軟滑。果半隻糖心蛋不太喊,也很盪漾,鍾意食蛋的大胃王,請不要猶豫,下單已經要加多半隻了。食完俾錢果刻好滿足,果輕輕貴DD的感覺已經消失空氣中。

櫻花蝦沾麵
2019-05-24