2021-04-12
之前係網上一直都見到長期爆滿, 要排好耐隊先食到😞 點知最近cafe 有得網上訂位, 呢個對於一眾想去既朋友絕對係一個好消息👍🏽 今次既訂位我係special request 度寫左要window seat 🪟 其實呢間餐廳得兩個window seat, 一個就係4人既梳化位, 而另一個就係我今次坐既二人座位💁🏾♀️ 呢個位完全係自成一角, 可以望住出面街境去享受, 有種好悠閒既感覺😍 我地嘗試過係街外影返入去室內, 可惜係反曬光, 所以影唔到相要既效果🥲 Cafe 有鹹食同甜食, 我地因為食左午餐, 所以今次只係試左甜品同叫左兩款茶💁🏾♀️黑糖培茶戚風蛋糕🍰($58)呢款蛋糕既色調同成間cafe 勁襯, 再加埋啲糖霜好有秋日既感覺🍂 蛋糕望落好鬆軟同埋厚身, 食落黑糖味就冇乜, 不過有淡淡既培茶味🍵 質感方面同望落差唔多, 夠鬆軟同濕潤, 中間既cream 夠曬light 同滑, 食完唔會覺得膩👍🏽斑蘭咖央椰子戚風蛋糕🥥($58)相信大家對斑蘭蛋糕都唔會陌生, 而今次就配襯左椰子同咖央呢兩款馬拉風味既食材, 一𣊬間好似由秋天去左夏天咁😂 因為本身椰子既味道比斑蘭濃, 所以只食到椰子既
黑糖培茶戚風蛋糕🍰($58)
斑蘭咖央椰子戚風蛋糕🥥($58)
相信大家對斑蘭蛋糕都唔會陌生, 而今次就配襯左椰子同咖央呢兩款馬拉風味既食材, 一𣊬間好似由秋天去左夏天咁😂 因為本身椰子既味道比斑蘭濃, 所以只食到椰子既味道加上椰絲提升口感😌 雖然有埋咖央, 但係都唔會令到成件蛋糕過甜, 啱曬啲怕甜既朋友😍
蜜桃烏龍茶🍑($58)
食Cake 當然要配返茶杯嫁啦😁 今次叫左呢款冇得輸既茶😇 唔知有冇人同我一樣聞到蜜桃果種甜甜既味道會有種好舒服既感覺💆🏽♀️ 熱騰騰既茶倒出黎既時候散出淡淡既蜜桃香, 前調甜甜地後繼帶出烏龍茶既苦澀, 夠曬暖胃🤰🏾
桂花紅棗玫瑰茶🌹($58)
美顏養生絕對係女人既終身事業😂 隨住年紀既增出開始識得對身體好啲既時候就會識得叫呢啲茶黎滋潤一下🤩 呢三款素材都係養生必備既首選, 飲完覺得自己成個人健康曬😙
雖然呢間Cafe 人氣極高, 但係食物同飲品既價錢比我想像中合理🤓 而且環境夠曬舒服, 仲有大量打卡位, 所以值得一黎💁🏾♀️ 去前記得卜位, 如果唔係可能會失望而回☎️