係竟然可以搵到一間咁高質素嘅台灣嘢食,平時食開都係街店好多人排隊,今次上咗呢一間好媽媽台灣館食,裏面都幾多人。我哋都好鍾意食嘅台灣菜,睇吓質素係咪都係咁好食。台式炒米粉,佢米粉炒得幾乾爽下,唔會好黏笠一大劈,另外會有少少肉操嘅正汁入邊有啲肉碎,口感夾埋幾好食而且用咗蔥,蘿蔔,芽菜所以都好香。培根炒高麗菜好有台灣嘅味道,高麗菜爽甜新鮮。滷水拼盤,入面有豬大腸豆腐雞翼,正正常常嘅滷水拼盤滷水汁都幾入味,豆腐比起出邊嘅清新,佢冇好多嘅醃制過,所以將滷水汁同埋豆腐配埋食嘅時候仲會有豆腐嘅口感同味道。蔭瓜鳳梨苦瓜雞湯,碗湯好特別係香港都比較少飲應該係台灣獨特嘅湯,味道青青甜甜,食得出冇落味精。另外出邊好少食到嘅麻油雞,咩都同我地喺台灣食嘅一樣有薑同埋會有麻油同埋酒味。做得非常出色好補身啊!另外叫咗百香果紅茶同埋焦糖咖啡味道都正常甜度適中。台灣嘢食近呢便嘅話都可以揀呢一間係太子嘅好媽媽台灣館。

培根炒高麗菜好有台灣嘅味道,高麗菜爽甜新鮮。

另外叫咗百香果紅茶同埋焦糖咖啡味道都正常甜度適中。

台灣嘢食近呢便嘅話都可以揀呢一間係太子嘅好媽媽台灣館。