2008-11-29
11月28日8:30pm - 仲有兩個號碼就到我地,等左5分鐘就有位喇~~~由於時間關係,企係門口等既時候,已經決定食乜東東,不過我仲有一個疑問,就係餐牌上每一碗拉麵裡頭都只係得一塊叉燒,得一塊咁少,唔好食就話一塊都嫌多,如果好食咁又點算,得一塊唔夠喉喎!!你話係咪先~~~我食草菇拉麵,老公食"拉麵"和蝦餃子.草菇拉麵因為我至愛食草菇,除左多左草菇之外,其實同老公碗拉麵係一模一樣,而叉燒真係只得一塊,所以我留到尾聲既時候先至食,叉燒味道都係一般,不會難忘,也見得特別唔好食,反而湯底就唔錯,夠濃夠熱不會太味精.拉麵老公食左一陣就話,都係橫綱好味好多,不過唔將兩者比較,都唔會留戀喎.蝦餃子第2,3,件煎得香脆d,第1件煎既時間係非常短,所以不及2,3件香口,味道都ok,but食唔出蝦味.好孤寒呀~~

11月28日
如果好食咁又點算,得一塊唔夠喉喎!!
你話係咪先~~~

我食草菇拉麵,老公食"拉麵"和蝦餃子.
草菇拉麵
也見得特別唔好食,反而湯底就唔錯,夠濃夠熱不會太味精.

拉麵

蝦餃子
味道都ok,but食唔出蝦味.

好孤寒呀~~
草菇拉麵