2021-06-01
放工想同朋友聚一聚,所以就去附近搵咗間💛💛樓上Cafe嚟試吓。一入到黎見到呢度嘅裝修好特別,一入門口就擺咗好大隻胡桃夾子,呢度都設計到好似一個迷宮咁樣,有唔同嘅迂迴曲折嘅partition,仲放咗好多唔同嘅figure同擺設,仲有好多唔同嘅board game同埋卡game,食完飯仲可以順便玩,咁就輕輕鬆鬆渡過一晚。我哋幾個人就叫咗忌廉菠菜煙三文魚長通粉,煙鴨胸野菜配意大利黑醋,紅酒燉牛肋條飯,芝士肉醬焗薯皇,忌廉蘑菇湯,紐約芝士蛋糕,藍莓芝士蛋糕,嘢飲就叫咗Diana,nana milk。呢個煙鴨胸野菜配意大利黑醋真係好有驚喜,頭先一上到黎就見到有幾咁重量級,無論係野菜定係鴨胸份量都非常之大,煙鴨胸有小小嘅脂肪肥肉,咬落口都唔會好鞋,有啲油脂又有啲咬口,配埋菜仲有呢個酸酸地好開胃嘅意大利黑醋,真係一個好好嘅開胃菜。忌廉蘑菇湯有好香嘅胡椒味,非常綿滑,忌廉同蘑菇味唔會太突出,互相配合。個芝士肉醬焗薯和薯角焗得非常香脆,面頭配上大量嘅芝士同埋肉醬,完全可以做到拉絲效果,用嚟打卡一流。紅酒燉牛肋條,燉得非常入味,每一舊都聞到紅酒嘅香氣,用嚟送飯一流。個菠菜忌廉融為一體,有好香嘅牛奶香味,唔
個菠菜忌廉融為一體,有好香嘅牛奶香味,唔會好漏,加埋啲煙三文魚同埋長通粉,好味, 10分推介!!
兩個芝士蛋糕都非常出色,糕體十分綿滑唔會好散,不過我就鍾意紐約芝士蛋糕多啲,可以仔細品嚐到芝士嘅香味,不過藍莓芝士蛋糕都唔錯,加埋啲藍莓果醬喺度點綴,口感同味道都更加豐富。
至於嘢飲我就非常之推介我個Nana Milk,飲落口完全同韓國嘅香蕉奶一模一樣味道啊,神還原! 香蕉打到非常綿密,配埋非常夾嘅牛奶同埋乳酪,口感味道都一流,用嚟消暑就最啱啦,啱晒夏天! !
另外要一讚呢度嘅服務,老闆娘真係好好客,同每一枱客人都有傾有講,可以感受到個個想同客人分享美食嘅心,推薦。旺角💛💛cafe 嘅口袋名單又多一間😋😋