專情搭車去大角咀整野,點知人地無問😅唯有係附近搵下有咩食,原來呢頭都幾多選擇😏揀左間平平地既上海野食。間餐廳係自助下單,甘就唔怕漏單,又方便😊枱面仲提供左紙巾,好貼心一入座就有壺茶俾我地,係桂花烏龍,我同女友一直都好喜歡呢種茶。淡淡既桂花香,飲完個人都舒服啲。同女朋友一人叫左一個面,再加左兩個小食,好彩無貪心,淨啲食唔哂🤭醉雞卷唔算太濃酒味,因為我同女友都唔好酒,所以淡淡地酒香仲適合我地口味😛啖啖肉,一啲骨都無,正👍🏻XO醬蟹肉小籠包估唔到又幾夾,一啲都唔辣,仲好惹味,又食到好香蟹肉味😋香酥排骨拼滷肉撈麵排骨同樣炸得香口,但又唔會過火喉。好怕啲野炸到濃哂,入口又苦又油。但叫左兩款炸哂都無呢個情況,炸物做得幾好。 撈麵配左滷肉一齊,令個麵無甘乾,入口個口感又豐富啲🥰茶燻煎軟雞慶麵女友覺得茶燻好特別,就叫左呢個。果然唔錯,一入口已經有陣好香煙燻味,個皮煎得脆口,但入口唔覺油膩,份量仲頗多,淨係叫個麵食都夠哂飽🙈而且同湯麵分開上,唔會俾啲湯浸到淋哂,讚👍🏻湯麵仲配左啲蘿蔔,豆卜甘,望落無甘齋,好豐富。其實仲有其他野食不過兩個人比較難叫咁多

醉雞卷

XO醬蟹肉小籠包
估唔到又幾夾,一啲都唔辣,仲好惹味,又食到好香蟹肉味😋

香酥排骨拼滷肉撈麵

茶燻煎軟雞慶麵
湯麵仲配左啲蘿蔔,豆卜甘,望落無甘齋,好豐富。

其實仲有其他野食不過兩個人比較難叫咁多
2020-11-23
$70 (Dinner)