2022-12-01
馬灣係一個比較獨特嘅地方,喺呢度有沙灘,有美食,仲可以對住個青馬大橋,好休閒好嘆。雖然車費或者船費都相對地貴啲,不過比起搭飛機去外國咁就好平好平,用少少錢就可以嚟到一個咁靚嘅地方都係非常之美好嘅一件事。咁大家都會以為喺度啲食物都會貴啲嘅,但今日就畀我搵到一間同出邊價錢差唔多甚至平啲嘅餐廳,同個海嘅距離就係個沙灘的距离,哈哈。價值90蚊嘅set lunch 有6樣嘢,包埋飲品。"中東風味牛油雞飯"係其中一個,啲醬汁好多,散發淡淡牛油香氣,雞件好入味,還有西蘭花配菜,好好味。"地中海薄餅"係我繼溫哥華之世界第一pizza之後嘅第二好食pizza,餅皮香脆,有好多種芝士,拉絲效果勁吸睛,但又唔覺邪惡,只是好享受。"炸魷魚圈"好大份,“Pistachio雪糕”,話明有開心果,食完真係好開心;“Pineapple lemonade” 🍍 唔貴,只是40蚊,好合理價錢。