2020-08-22
呢度食泰國fusion菜,環境都好有fusion既感覺,地方大,似歐陸design,背景音樂有典雅感覺,完全唔似食泰國菜。食物同飲品都有好多選擇,甚至有好多cocktail,如果坐到圓枱卡廂位,同朋友傾下計飲下野,會好chill好舒服。今日黎既時候已經下午4點,所以仲有好多位。面對咁多選擇,真係好難揀。不過有朋友食過蒟蒻麵覺得好好食,所以係衝着呢個冬陰功煙三文魚溫泉蛋蒟蒻麵嚟嘅。呢款蒟蒻麵闊度較粗,似河粉,十分彈牙,口感好得意。蒟蒻麵低卡路里,好啱女士選擇。冬陰功味道較濃,都幾惹味。本身唔鍾意食紅椒嘅,但係炒得好香,配合其他配料,菇呀、蕃茄呀咁,都好好食。不過食唔出佢係煙三文魚,佢係細細塊熟既三文魚,比我想像中嘅唔同。呢道菜價錢偏貴。見比較多人推介芒果糯米飯,但有啲失望係個芒果係酸既,唔似泰國芒果,但同埋煉奶加甜嘅糯米飯食,係OK嘅。芒果都有少少香味,糯米飯比芒果好食,再加d脆脆,整體來講唔錯。比較推薦嘅係呢個香脆麥包。有巴馬臣芝士,牛油果醬,風乾火腿,風乾蕃茄,同埋火箭菜。一啖咬落去嘅口感令人非常享受,火箭菜好香唔苦,加埋好脆既麥包,真係好正,好值得試下。風乾火腿會偏鹹,要連埋d牛油
冬陰功煙三文魚溫泉蛋蒟蒻麵
芒果糯米飯