2021-10-20 37 views
🍻 啤酒🐷食評 🍖 💁🏻‍♀️|After Ten|💁🏻‍♂️番工之後發現一件事,就係好需要約朋友,隔咁耐先見一次,真係傾幾個中都仲想繼續傾,今次黎左元朗呢間新cafe,終於比小編搵到一間可以慢慢食,唔怕比人趕走既cafe😌🌿真心好中意呢種環境簡潔乾淨既cafe,每位員工都比人一種好chill既感覺,同時都好有禮貌同有善👍🏻一齊黎睇下啲食物如何👇🏻·—·—·—·—·—·—·—·—·—·—·#🍻🍖 質素:🍝黑松露雜菌意粉|$98係小編最中意既黑松露啊🥰呢款意粉既黑松露好香(不過聽講唔中意黑松露既人會覺得似煤氣味?🤭)而意粉都煮得夠乾身,因為黑松露係同意粉一齊炒過,每一啖都食到好濃味,雜菌食落都幾有水份,唔會乾曾曾👍🏻成碟意粉份量都算ok✨評分:4 / 5 分🍝煙三文魚雜菌扁意粉|$88小編覺得呢款意粉性價比冇黑松露個款咁高🤔白汁煙三文魚一向都係好普遍既配搭,不過就略嫌冇乜特別,而煙三文魚咸味反而唔係好夠,帶唔出呢款意粉最特別之處,意粉既軟硬就控制得幾好👍🏻唔會太冧,整體質素一般✨評分:3.5 / 5 分🍨Affogato|雪糕咖啡|$55成個lunch最期待係呢杯咖啡😌不過黎到發現雪糕球好似
🍻 啤酒🐷食評 🍖

💁🏻‍♀️|After Ten|💁🏻‍♂️

#🍻🍖 質素:

🍝黑松露雜菌意粉|$98
✨評分:4 / 5 分

🍝煙三文魚雜菌扁意粉|$88
✨評分:3.5 / 5 分

🍨Affogato|雪糕咖啡|$55
成個lunch最期待係呢杯咖啡😌不過黎到發現雪糕球好似比想像中細球,雪糕就咁食有陣好香既雲呢拿味🤔加埋咖啡一齊食就有啲偏苦左啲,有少少蓋過左雲呢拿既香,如果雪糕可以多番少少,整體味道應該會中和番啲冇咁苦
✨評分:3.5 / 5 分

☕️Hot Coffee Latte|鮮奶咖啡|$38
☕️轉Oat milk燕麥奶|+$5
最近小編迷上左Oat milk既咖啡🥰好彩呢到都有得轉👏🏻開心仔👏🏻咖啡飲落正常,仲有陣淡淡既燕麥味,奶泡都幾細滑,單價都唔算太貴,性價比會高過Affogato😋
✨評分:4 / 5 分

🐷整體評分:

🐷總結:整體食物質素都唔錯,不過如果餐廳可以推出啲Lunch/Dinner Set,價錢會比較多人接受啲🤔

✨總分: 3.88 / 5 分

黑松露雜菌意粉
煙三文魚雜菌扁意粉
2021-10-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch