2022-10-05
難得假期去行下,夜晚選擇左呢間餐廳,係好後悔。除左等等等 同埋等之外,一個 Set Dinner,一個海鮮拼盤,我諗唔到咩原因係要入座後等一粒鐘九個字先有得食。侍應的解釋係因為多客,但三層連樓下,廿枱客都無。-晚餐如下:-Set Dinner: 1. 炸魷魚,凍凍哋,入得口既2. 牛油咖哩雞連薄餅,係好食既3. 甜品,芒果黎麥,甜到食左少少就無食4. 包一杯飲品 Coffee or Tea-海鮮拼盤 (自己睇圖)1. 蝦係霉2. 所謂龍蝦得半隻3. 帶子煮到超過十成熟,鞋到極點4. 三文魚煎到乾晒,脆口,肉質鞋5. 炸魷魚圈係熱既,正常質素-門口職員話個拼盤夠四人食,半隻龍蝦分四個人食?一個食箝,一條尾兩個人分,淨返既殼就留俾第四個人食?-無聊無野做,唔介意等,唔介意食品質素既,去個度當 Cafe 坐都得,閒閒地以小時起計,出餐咁慢真係成本小說都睇完。-我唔介意我點既餐廚師唔識整而轉叫其他野,但等咁耐求其整完重要唔好食既,就真係行過隔離食 KFC 好過。
晚餐如下:
Set Dinner:
1. 炸魷魚,凍凍哋,入得口既
2. 牛油咖哩雞連薄餅,係好食既
3. 甜品,芒果黎麥,甜到食左少少就無食
4. 包一杯飲品 Coffee or Tea
海鮮拼盤 (自己睇圖)
1. 蝦係霉
2. 所謂龍蝦得半隻