2008-05-08 12 views
尋日中午約舊同事食晏﹐係太古坊做野既佢地推薦君頤上海小廚﹐仲叫我一定要12:15前去到攞位。我12:05去到﹐三成滿﹐到12:15已經八成滿﹐真係好多人。聽聞個廚係君頤前身翡翠拉麵既大廚﹐唔怪之得菜牌有八成似啦。邊間好味啲﹖兩間我都覺得好味窩。我地食左排骨拉麵、紅油炒手、怪味雞等等﹐唔錯唔錯。不過﹐總會有啲分別﹕- 鍋貼內超多汁!! 可以改名為「灌湯鍋貼」。- 生平第一次食醬燒牛腱($45)依道菜﹐估唔到塊牛腱咁大咁厚﹐而且好好味﹐至於個醬都唔錯﹐香香甜甜﹐而跟牛腱上既包都好熱、好鬆軟。三為一體後﹐將傻大姐既靈魂帶到天外天。- 蘿蔔絲酥餅個皮好鬆、入面好濕﹐連一向唔食酥餅既我都話好!傻大姐好中意食牛腱﹐唔係薄個隻﹐一定要厚一厚﹐所以特別中意食台灣牛肉麵﹐因為係一舊舊牛腱、唔係一片片!好想再食~至於服務﹐繁忙時間差唔多啦﹐係個部長會妙問妙答囉。

不過﹐總會有啲分別﹕
- 鍋貼內超多汁!! 可以改名為「灌湯鍋貼」。

好想再食~

至於服務﹐繁忙時間差唔多啦﹐係個部長會妙問妙答囉。
醬燒牛腱
灌湯鍋貼﹖
$75 (Lunch)