2023-08-24
鯉魚門發展到而家已經成為咗海鮮美食區,提起新鮮海鮮,絕對第一時間就霖起哩度😋今晚隨機嚟到呢家店,唔知道系唔系事頭🤣反正就超級熱情招呼,見我影相熱情介紹,仲話可以拎起只大龍蝦合照🤣🤣條條游水新鮮,睇到都流晒口水,仲會話而家喺休漁期食乜嘢好之類😋哩度要自己揀好海鮮然後加工,大家都知道我系無飯女人,所以對呢些真嘅唔在行🥲好彩同事頭話我哋大概霖住食幾多錢,哩度裡面幫我哋搞定,啱好影完相翻去就有得食😋🐟真係埋位就開始類似廚師發板模式,成條東星斑肉質嫩滑鮮甜,上嚟仲問咗需唔需要幫手整開👍🏻冇腥味非常新鮮,對於我哋平時少食魚嘅人竟然都整條食晒😋🌊鮑魚超大一隻,只需簡單嘅做法,保持原有鮮味,仲非常嫩滑彈牙😋蟶子啱啱喺出面已經睇啱咗,沒霖到記著我嘅喜好,超大一隻唔貴,肥厚嫩白,配上醬汁十分惹味😋🐚花螺加咗紫蘇葉同酒一起煲簡直太好食!螺後面完全冇沙,清理非常乾淨!🦀️避風塘炒蟹,姜蔥蒜蓉嘅香辣味沾滿蟹肉塊令人越食越上頭!🦞椒鹽瀨尿蝦,外酥里嫩,仲有成條蝦膏,香脆入味,回味無窮😌🦪上嚟成串生蠔,喺面前淋上秘制火焰汁,視覺超贊!生蠔超新鮮😋後面仲俾咗碗吉身蝦汁,可以點住食,不過我都系鍾意直接嚟,嗰個味道超正!可
好之類😋
🦀️避風塘炒蟹,姜蔥蒜蓉嘅香辣味沾滿蟹肉塊令人越食越上頭!
🦞椒鹽瀨尿蝦,外酥里嫩,仲有成條蝦膏,香脆入味,回味無窮😌
🦪上嚟成串生蠔,喺面前淋上秘制火焰汁,視覺超贊!生蠔超新鮮😋後面仲俾咗碗吉身蝦汁,可以點住食,不過我都系鍾意直接嚟,嗰個味道超正!可惜上菜嘅服務員唔知道大廚點調制🤣
餐前嘅青瓜、期間仲有綠油油嘅菜心、菠蘿咕嚕肉、揚州炒飯就唔一一寫啦🤣超級豐富,就系炒飯上得遲,真係食唔落完全冇郁過,就打包翻去食😂
起初仲覺得唔夠食,後面試咗超多嘅嘢瞬間覺得份量按人頭掌握得啱啱好!最後埋單真係超乎想像,上咗咁多菜都預咗可能會超出預算怕比人劏,但系!竟然比我哋俾佢嘅金額仲要低🤩平時都聽人講食海鮮海鮮價,呢次真嘅賺到咗😭全程好食,服務跟足,仲有湯同飯後水果送🤤事後埋單仲同我哋講都系普通料,如果多人食嘅話可以仲正,期待下一次過嚟,哈哈哈哈哈😋