2017-11-20 2403 views
生日飯仲未停呀,今次朋友們帶咗我去食東北菜,六點鐘已經全場爆滿,超級誇張,估唔到咁神秘既地方大家都會搵到😅一早已經做好功課,知道依度個片皮鴨好出名,醒目嘅朋友們已經一早訂定左雞絲粉皮,前菜嚟講都叫做幾大,粉皮唔係淋嗰啲,幾好食醉雞,花雕好入味,我朋友連啲花雕汁都飲埋,好味程度佢哋話下次一定要再叫多次牛犇麵,d牛肉超林,湯底好濃,有小小藥材味,好好食眨吓眼已經冇晒麻辣海蜇,以我依個5太食得辣既人嚟講,竟然我無食到變左angelina jolie😂😂麻麻辣辣,好香,海蜇好爽脆,好食 來之前,💁🏻‍♂️已經講個依度啲餃子好好食,所以我哋叫咗䓢香豬肉,酸菜餃子,本身諗住酸菜餃子會好酸,點知我自己個人覺得唔夠酸,我朋友就覺得剛剛好,個豬肉幾好食,40幾元有10隻,好抵🤭🤭🤭片皮鴨,冇咩肥高脂肪,好食,不過要多啲人一齊食先食得晒,可能因為我哋叫得太多嘢食😅😅😅最後叫左拔絲蘋果,好得意,店家要我地即刻擺落凍水過一過冷河,如果唔係硬哂就食唔到,熱辣辣,甜甜地,好特別,有機會叫埋拔絲地瓜☺️總括而言,又抵又大碟,i will be back

雞絲粉皮

雞絲粉皮,前菜嚟講都叫做幾大,粉皮唔係淋嗰啲,幾好食
醉雞

牛犇麵

牛犇麵,d牛肉超林,湯底好濃,有小小藥材味,好好食

眨吓眼已經冇晒
麻辣海蜇

酸菜餃子

片皮鴨

拔絲蘋果

總括而言,又抵又大碟,i will be back
Celebration
Birthday